پرده سینما

سینماگران پیشنهاد دادند: فجر سی و یکم پایان دهنده اختلافات سینمایی باشد

پرده سینما









جشنواره فیلم فجر امسال می‌ تواند محلی برای پایان دادن به اختلافات یک ساله سینمای ایران باشد. از این رو سینماگران پیشنهاد دادند در حاشیه این جشنواره نشست هایی با حضور همه طیف های سینمایی برای حل این اختلاف ها برگزار شود.

سی و یکمین جشنواره فیلم فجربه گزارش سایت پرده سینما و اعلام روابط عمومی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، طی یک سال گذشته و پس از نمایش فیلم‌های سینمایی در جشنواره فجر سال گذشته بود که اعتراض برخی گروه‌ها و سازمان‌ها نسبت به مضامین برخی فیلم‌ها شدت گرفت تا آنجا که در نوروز 91 دو فیلم گشت ارشاد و خصوصی از پرده سینماها پایین کشیده شد و در ادامه هم مراکزی مثل حوزه هنری نسبت به اکران برخی فیلم ها امتناع ورزیدند. به اذعان برخی سینماگران، جشنواره فجر فرصتی است برای حل اختلافات به وجود آمده بین وزارت ارشاد، حوزه هنری و برخی گروه‌ها که با برگزاری نشست ها و جلسات رودررو می‌ تواند در حل معضلات امروز سینما موثر باشد.آنچه در  ادامه می آید نظرات چند تن از سینماگران کشور در این رابطه است:

جواد اردکانی کارگردان فیلم شور شیرین درباره نقش جشنواره در همدلی بین سینماگران می گوید: این موضوع  بستگی به مدیران سینمایی دارد. اگر مدیران سینمایی خود را از دعوا کنار بکشند و به عنوان عضو ناظر برای سینمای  ایران بزرگتری کنند، جشنواره بستر بسیار مناسبی خواهد بود تا باعث همگرایی شود ضمن اینکه جشنواره فرصت خوبی است اگر مدیران به شکل صحیحی از آن استفاده کنند.

اسماعیل براری کارگردان روز باران هم در خصوص حل سریع اختلافات پیش آمده در سینما اظهار تردید می کند و بیان می دارد: متاسفانه در مملکت ما فرهنگ گفتگو و نقدپذیری بسیار ضعیف است و من نمی دانم آیا جشنواره می تواند یک شبه این فرهنگ را ایجاد کند. بنابراین در مورد حل اختلافات خیلی خوشبین نیستم.

فرزاد اژدری کارگردان جوان سینمای ایران در این باره تصریح می کند: برگزاری جشنواره اگر رنگ سیاسی به خود نگیرد، قطعاً می‌تواند به وفاق و آشتی در سینما بیانجامد. متاسفانه این اختلافات ریشه سیاسی دارد و ربطی به سینما ندارد. به هر حال جشنواره فجر به نام دوران انقلاب نام‌گذاری شده و شاید این شائبه را به وجود آورد که حتماً سیاسی است، در حالی که این چنین نیست. جشنواره فجر جشن سینمای ایران است.

وی می افزاید: نباید جشنواره فجر تبدیل به محلی برای سهم‌خواهی شود و هر گروهی خود را صاحب سینما بداند. جشنواره فجر عید سینمای ایران است به مانند نوروز که همه دور سفره هفت‌سین می‌نشینند و کدورت‌ها را کنار می‌گذارند، امید است در جشنواره فجر هم دوستان سینمایی به دور از کدورت‌ها دور هم جمع شوند. چون به نفع خانواده سینماست و امیدوارم در جشنواره امسال هم به مانند پارسال اختلافات کنار گذاشته شود و داوری‌ها سلیقه‌ای نباشد.

فرهاد اصلانی بازیگر برنده سیمرغ جشنواره فجر این اختلافات را خنده‌ دار توصیف می کند و می گوید: نمی‌دانم چگونه می‌شود از این وضعیت خارج شد، اما بااین حال من خوشبین هستم. می‌دانم که وضعیت تغییر خواهد کرد و شرایط برای سینماگران بهتر خواهد شد.

وی افزود: کسانی که عاشق سینما هستند نمی‌توانند شاهد نابودی و مرگ سینما باشند، بنابراین تمام تلاش خود را برای بهبود این شرایط انجام می‌دهند. شاید جشنواره فجر هم در این میان بتواند به این اتفاق کمک کند.

سعید ابراهیمی‌فر کارگردان سینما هم در خصوص اختلافات پیش آمده در سینما این طور می گوید: اول باید دید که این اختلافات از کجا شروع شده است، بعد فکری به حال حل مشکلات پیش آمده کنیم. برای همین به نظرم برای حل این مسئله باید اول جواب این پیدا شود که اختلافات از کجا شروع شد، بعد می‌توان به حل مسئله پرداخت.

وی با بیان پیشنهادی در این زمینه می افزاید: برگزاری نشست‌هایی در ارتباط با این اختلافات می‌تواند خیلی در طول جشنواره مفید باشد و باید در این نشست‌ها همه طیف‌های سینمایی دعوت شوند و همه امکان نظر دادن داشته باشند. به نظرم تنها در این صورت می‌توان در طول جشنواره به حل مشکلات پیش آمده کمک کرد.

 

 

 

 

 


 تاريخ ارسال: 1391/10/12
کلید واژه‌ها:

فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.