پرده سینما

جشنواره سی و دوم افتتاح شد؛ یاد فردین و بهروز وثوقی در این مراسم گرامی داشته شد!

پرده سینما






 

 

 

مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که علیرغم وعده های قبلی مسئولین هیچ خبری از برنامه های ویژه و عدم سخنرانی مدیران و دست اندرکاران برگزاری جشنواره نبود!

 

به گزارش خبرنگار سایت پرده سینما مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر عصر امروز در تالار وحدت تهران برگزار شد.

پیش از هرچیز مانند سایر مراسم های اینچنینی حضور مردمی که برای دیدار از هنرمندان محبوب شان به سمت تالار وحدت روانه شده بودند جلب توجه می کرد از طرف دیگر مسئله حیرت انگیز تقسیم کارت های مراسم افتتاحیه توسط روابط عمومی جشنواره نیز بسیار جالب بود به نحوی که صدها نفر از افرادی که در این مراسم حضور داشتند هیچ ارتباطی نه با سینما و نه با رسانه نداشتند و فقط برای گردش و تفریح به این مراسم آمده بودند و این بر خلاف قول های قبلی مسئولان برگزاری جشنواره بود!

بنا بر این گزارش در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور بر روی صحنه پیام دکتر حسن روحانی را در رابطه با سی و دومین جشنواره فیلم فجر قرائت کرد. در این بیانیه آمده بود:

بسم الله الرحمن الرحیم

جشنواره فجر مهم ترین گردهمایی سالانه سینماگران و محبوب ترین جشن سینمایی در کشور عزیز ما است. اکنون سی و دومین دوره آن را گرامی می داریم. و امیدواریم هنرنمایی نام آوران در کنار چالش گری نام جویان طلیعه دار سالی پر از رونق و تعالی برای سینمای ایران باشد. این پیام مروری است بر سیاست های دولت تدبیر و امید در عرصه سینما به مثابه هنری ترین صنعت صنعتی ترین هنر دز اولین سالی که اعتدال گرایی میهمان جشن بزرگ سینمای ایران است.

آنچه از برگزاری این آیین پرشکوه مهم تر است لزوم حرکت شتابنده از نمایشی سالانه به سوی مخاطبانی همیشگی در سالن های سینماست. جشنواره فجر می تواند آغازگر جشنی باشد که در طول سال در سالن های سینمایی کشور برپا می شود و مخاطب را به تماشای فیلم ایرانی دعوت می کند، تماشاگری که باور کرده سینماگر هموطن، هم درد و همدلش توانایی نمایش خلاقانه دغدغه های او را بر پرده سینما دارد. بازگردادند تماشاگر قهرکرده از سینما ، ضروری ترین مسوولیت امروز مدیران و سینماگران ما است. سینما بدون تماشاگر معنا ندارد و جشن و جشنواره آن روز معنا می یابد که بدانیم مردم از سینمای بومی خود راضی اند و به آن دل بسته اند.

رقابت صحنه با پرده بر سر جلب توجه و کسب رضایت تماشاگر انتخاب گر، چنان جدی شده که زندگی روزمره همه ما در محاصره ی محصولات متنوعی قرار گرفته که از چهارگوشه دنیا مصرف کنندگان را به خود می خواند. کمیت بالا و سهولت دسترسیمی تواند موانع  به تولیدات بصری در دنیا احتمال موفقیت سیاست انحصار را از بین برده است. خام اندیشی است که تصور کنیم تماشاگر چشم انتظار می ماند که ما چیزی تولید کنیم و بر پرده نمایش دهیم. دلالان فرهنگی بر سر چهارراه های تردید ما ایستاده اند وه که چه گران تماشا می فروشند و چه ارزان دل می برند. تلاش را باید صدچندان کرد تا سینما را به هنرمندان واقعی این کشور بسپاریم .و به اغیار وامی گذاریم و مراقب باشیم تا سفره تماشا از نان حلال سینمای خانگی خالی نشود.

سینمای ما می تواند موانع فناورانه را از سر راه راضی کردن تماشاگران برطرف کند و همان استانداردی را به آنان عرضه کند که در سینمای تراز اول امروز دنیا مرسوم است. دیجیتال سازی تولید و عرضه، یکی از گذرگاههای خطیر در راه استقرار زنجیره ارزش در سینمای فردای ایران است. این سیاست، دسترسی مردم به سینمای ایرانی را فراگیر و دست چپاول گران را از تعدی به حقوق فرهنگی کوتاه‌تر می کند. جشنواره فجر می‌تواند اولین جایگاه موفقیت‌های فنی سینمای ما باشد.

سینماگران ما نه تنها در برج های عاج بلکه همین جا کنار مردم کنار مردم زندگی می کنند و چه بسا خود را ملزم به موضع گیری علیه جریان یا موجی بدانند که در دوره ای آنها را گرفتار کرده . گریزی از این قبیل واکنش ها نیست هنرمند همانی است که گاه قهر می کند خشمگین می شود یا مبالغه می کند . اما خواسته این برادر کوچکتان این است که از آن چه پشت سر گذاشته ایم فاصله بگیریم، دوران جدیدی آغاز شده و وقت آن است که با کرامت، ار آنچه پیش از این در حوزه سینما گذشته، بگذریم؛ اگر چه آن عبرت ها را هرگز فراموش نخواهیم کرد. امروز و پس از گذشت این چند سالی که بر فرهنگ و هنر گذشت، سینمای کشورم را قدری غبار گرفته و غمگین می بینم! فیلم ساز سرزمینم به من می گوید: حالا که اسنان ایرانی حماسهی بیست و چهارم خرداد را رقم زده است، به من آزادی بدهو بگذار واقعیت های تلخ و تیره ای را که تا دیروز نمی توانستم، امروز در فیلم هایم نشان دهم! من به او می گویم آن واقعیت ها را که همگان بیش و کم می دانند ، بیا تا در کنار تیرگی های واقعیت، نقطه هایی روشن از حقیقت را هم نشان دهیم؛ می گوید: بگذار در فیلمم از خطر بیماری واگیردار فسار و ریا و دروغ و از مسابقه ی هولناک و بی رحمانه ی پول در آوردن به هر قیمت بگویم! به او می گویم: بگو! از تمام بدی ها بگو، اما اگر می شناسی و می توانی ستاره ای را به من و مردمم نشان بده که با وجود تمام سختی ها، به همه ی کجی ها و پلشتی ها، قهرمانانه "نه" می گوید، و واقعیت  تیره را به حقیقت روشن تبدیل می کند.

بیایید با هم به افق های وسیع تری در پیش رو چشم بدوزیم و با رجوع به ذخایر عظیمی که در بطن تمدن پویای اسلامی و ایرانی نهفته است، دوره ی پرشوری را بسازیم که سینمای ایران نه تنها شاهد همراهی تماشاگر هموطن، بلکه میزبان بینندگانی در کشورهای هم جوار، و چه بسا در افقی وسیع تر باشد. اکنون که جهان به استقبال پیام ملت ایران در قالب طرح "جهان عاری از خشونت و افراطی گری" شتافته و تیغ ایران هراسی کند شده و صدای رسای اعتدال و عقلانیت از این سرزمین طنین انداز شده است، جشنواره فجر می تواند مسیر رسیدن به این مقصود را هموار کند و درآمدی باشد برای جشن های وسیع تر که بابت توفیقات سینمای ایران در خرسند کردن تماشاگران بین المللی برپا خواهد شد.

در پاسخ سینماگری که نه فقط سودای سیمرغ، که هوای درخشش جهانی دارد، و می گوید: بگذار آزاد باشم تا با فیلم هایم به شرق و غرب عالم سفر کنم! می گویم: سفر به سلامت، اما قول بده جایزه ی اولت را از مردم سرزمین خودت بگیری! به او می گویم: آزاد باش و منصفانه از واقعیت ها بگو، اما حقیقت ها را هم فراموش نکن! با او زمزمه خواهم کرد؛ حسن هنر به همراه ملاحت ایمان، اثر فرهنگی را ابدی و جهان گیر می کند؛ در پرده با سینماگر سرزمینم همان را می گویم که حافظ بی پروا گفت:

حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت                 آری! به اتفاق، جهان می توان گرفت

مایلم در همین مراسم با شکوه، اعلام نمایم که نهاد ریاست جمهوری آماده است با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه ی توان خود را برای حمایت از سینماگرانی به کار ببندد که در راه آشتی دادن همه ی مردم ایران با سینمای ملی و یا عرضه ی آثار فرامزی و میان فرهنگی تلاش می کنند. از این رو در نظر دارد همه ساله جایزه ویژه ای با عنوان جایزه ملی ریاست جمهوری به بهترین آثار هنری کشور، خصوصاً آثار سینمای داستانی و مستند اهدا کند.

علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر،‌در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره درگذشتگان سینمای ایران به خصوص پرتو مهتدی و سراج حسنی که سال‌ها با جشنواره فجر همکاری داشتند، گفت:‌ هیچ خللی از نشستن در برابر خود و گفتن از آنچه توانسته‌ای و نتوانسته‌ای لذت‌بخش‌تر نیست. سی و دو دوره می‌گذرد و پیک شادباش انقلاب اسلامی فریاد ستم را شکست و فریادش شکستن سرما بود و ما امروز به دوره 32 رسیده‌‌ایم حالا فجر در میانسالی است و می‌خواهد فصل جدیدی رقم بزند. سینمای ایران در دوره‌‌های گذشته از مسیرهای مختلفی عبور کرده و بارها عبور از مسیرهای ناهموار را تجربه کرده است. آنچه در این راه استوارمان می‌‌دارد امید است. امید که شاخه‌های آن سر به آسمان زده و از میان ابرها به خورشید سلام می‌کند. امسال زمستان بیقرار بهار است و با تدبیری کهن خانه را برای بهار آماده می‌کنند در این بهار که فجرش می‌خوانیم به دنبال روزنه جدید هستیم و می‌کوشیم در سال‌تحویل سینمای ایران در کنار هم باشیم و برای ساختن پرده سفید از امید انتظار تلاش می‌کنیم. آیین‌ ما قبارزدایی از کدورت‌ها است و بی‌شک هیچ مجموعه‌ای در هیچ زمانی خالی از نقص نخواهد بود.

سپس مراسم تجلیل از هما روستا، مهدی هاشمی و جهانگیر میرشکاری برگزار شد.

برای تقدیر از هما روستا، رخشان بنی‌اعتماد و رضا کیانیان در روی صحنه حاضر شدند که رضا کیانیان در سخنانی اظهار داشت: واقعاً خوشحالم و افتخار می‌کنم که برای بزرگداشت هما روستا روی صحنه می‌آیم. من اولین جایزه‌ام را در سینما از دست خانم روستا گرفتم و در صحنه هم با کمک خانم روستا روی صحنه حاضر شدم.

رخشان بنی‌اعتماد نیز در سخنانی کوتاه گفت:‌ با ادای احترام به هما روستا نه به عنوان صرفاً یک بازیگر بلکه به عنوان هنرمندی که چگونه بودن و ماندن را به خوبی می‌داند.

هما روستا نیز پس از دریافت لوح تقدیر گفت: از تمام هموطنانم تشکر می‌کنم که با مهر، لبخند و نگاه‌شان من را به زندگی امیدوار می‌کنند.

رضا کیانیان در خاتمه تقدیر از هما روستا خطاب به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای وزیر به عنوان یکی از اعضای دولت تدبیر و امید لطفاً در هیأت دولت این را مطرح کنید که آلودگی هوا وحشتناک است و در تهران به عنوان یک قاتل زنجیره‌‌ای روزی 228 نفر را می‌کشد و بیجه تنها 12 نفر را کشت و اگر می‌خواهید این جشن ادامه پیدا کند آلودگی هوا را کنترل کنید.

اما مراسم بزرگداشت مهدی هاشمی با همت این بازیگر به شکل متفاوتی برگزار شد چرا که به دعوت وی 3 تن از سیاهی لشگرهای قدیمی سینما وی را همراهی می کردند.

سپس نوبت به معرفی برگزیدگان بخش مواد تبلیغاتی رسید.

در بخش پوستر دیپلم افتخار به طراح پوستر فیلم دربند و سیمرغ بلورین به طراح پوستر فیلم سر به مهر رسید.

در بخش آنونس نیز سازندگان آنونس سر به مهر دیپلم افتخار و سازنده آنونس پذیرایی ساده سیمرغ بلورین را به دست آوردند.

در بخش عکس نیز عکاس برلین منفی هفت سیمرغ را از آن خود کرد.

در ادامه این مراسم سعید راد که برای اهدای جوایز روی صحنه آمده بود پشت تریبون رفت و اعلام کرد که باید نام بازیگران واقعی سینمای ایران یعنی فردین و بهروز وثوقی در سینمای امروز ایران به زبان بیاید که این سخنان وی با تشویق حاضران روبرو شد.

در ادامه این مراسم با حضور محمدمهدی عسگرپور، مسعود ده‌نمکی و حجت‌الله ایوبی بر روی صحنه از خانواده زنده‌یاد جواد شریفی‌راد (مدیر جلوه‌های ویژه‌ی فیلم معراجی‌ها) تقدیر شد.


 تاريخ ارسال: 1392/11/11
کلید واژه‌ها:

فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.