پرده سینما

رکورددار اسکار وارد شد؛ شانس فیلم مجیدی در اسکار

پرده سینما





 

 

 

 

محمد رسول الله ساخته مجید مجیدیسینمای ایتالیا که رکوردار کسب جایزه اسکار خارجی است‌، نماینده‌اش را برای حضور در هشتادوهشتمین دوره جوایزسینمایی اسکار معرفی کرد. به گزارش ایسنا‌، سینمای ایتالیا فیلم بد نباش ساخته (کارگردان اخیرا در گذشته) کلودیو کالیگاری، را به عنوان نماینده خود در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی جوایز اسکار 2016 معرفی کرد.

داستان این فیلم که چندی پیش بصورت ویژه در جشنواره فیلم ونیز به روی پرده رفت، در دهه 1990 در اطراف شهر رم اتفاق می‌افتد و به موضوع مواد مخدر می‌پردازد که پس از نمایش در ونیز در سینماهای ایتالیا اکران عمومی شد اما تاکنون با عملکرد نه چندان موفق تنها 300 هزار دلار در طول سه هفته فروخته است.

کمیته اسکار سینمای ایتالیا فیلم بد نباش را در نهایت از میان چندین فیلم که شاخص‌ترین آن مادر من ساخته نانی مورتی بود به عنوان نماینده این کشور پرافتخار در عرصه جوایز اسکار انتخاب کردند.

فیلم‌های مطرح امسال سینمای ایتالیا در جشنواره کن چون جوانی ساخته پائولو سورنتینو و داستان داستان‌ها به کارگردانی متئو گارونه به دلیل انگلیسی زبان بودن به صورت خودکار از فهرست نامزدهای معرفی به اسکار حذف شدند.

سینمای ایتالیا با کسب 14 جایزه در بخش بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار است و آخرین بار در سال 2014 با فیلم زیبایی بزرگ ساخته پائولو سورنتینو موفق به کسب این جایزه شد و پیش از آن نیز واکسی ساخته ویتوریو دسیکا (1947)؛ دزد دوچرخه از ویتوریو دسیکا (1950 )؛ دیوارهای مالاپاگا ساخته رنه کلمنت (1951)؛ جاده ساخته فدریکو فلینی(1957)؛ شب‌های کابیریبا ساخته فدریکو فلینی (1958)؛ هشت‌و نیم به کارگردانی فدریکو فلینی (1964)؛ دیروز، امروز، فردا به کارگردانی ویتوریو دسیکا (1965)؛ بازپرسی درباره یک شهروند دور از سوظن به کارگردانی الیو پتری (1971)؛ باغ خانواده فینتسی کونتینی ساخته ویتوریو دسیکا (1972)؛ آمارکورد از فدریکو فلینی (1975)؛ سینما پارادیزو به کارگردانی جوزپه تورناتوره (1990)؛ مدیترانه از گابریل سالواتوره (1992)؛ زندگی زیباست به کارگردانی روبرتو بنینی (1999) این جایزه را برای ایتالیایی‌ها به ارمغان آورده بودند.

تاکنون 71 کشور فیلم‌های خود را برای جوایز اسکار 2016 به آکادمی معرفی کرده‌اند، در حالی که آخرین مهلت ارسال و معرفی آثار برای حضور در بخش بهترین فیلم خارجی هشتادوهشتمین دوره جوایز اسکار نیز روز اول اکتبر (نهم مهرماه) تعیین شده است.

تمامی فیلم‌های متقاضی حضور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی جوایز اسکار باید بین تاریخ اول اکتبر 2014 تا سی‌ام سپتامبر 2015 در کشورهای مبدا اکران شده باشند.

رای‌گیری نهایی جوایز اسکار روز هشتم ژانویه خاتمه می‌یابد و فهرست پنج نامزد نهایی بهترین فیلم خارجی اسکار 2016 روز 14 ژانویه سال آینده معرفی می‌شوند.

سال گذشته که رکورد 83 کشور فیلم‌های خود را به آکادمی اسکار معرفی کردند، در نهایت فیلم آیدا به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی از لهستان موفق به کسب جایزه اسکار خارجی شد. مراسم سالانه اعطای جوایز هشتاد و هشتمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز 28 فوریه (نهم اسفندماه) در لس‌آنجلس برگزار خواهد شد.

 

شانسی که فیلم مجیدی در اسکار دارد

 

روبرتو پرپینانی تدوینگر ایتالیایی فیلم محمد رسول الله(ص) معتقد است: این فیلم می‌تواند برای دریافت اسکار شانس داشته است.

روبرتو پرپینانی در گفت‌و گو با ایسنا درباره اینکه چقدر برای محمد رسول الله(ص) در اسکار شانس قائل است گفت: سیستم اسکار شوخی نیست و قوانین سخت خودش را دارد اما فکر می کنم که این فیلم شرایط این را داشته باشد که بتواند اسکار بگیرد.

این تدوینگر مطرح که در کارنامه‌اش همکاری با کارگردان‌های چون برناردو برتولوچی، برادران تاویانی، مارکو بلوکیو، میکلوش یانچو، ویم وندرس و کریستف زانوسی دیده می‌شود، درباره قابلیت‌های سینمای ایران برای همکاری‌های بین المللی در تولید فیلم با بیان اینکه این توانایی وجود دارد اظهار کرد: سینما یک چیز مشترک بین کشورها و همه اقوام و همه فرهنگهاست و چیزی که مردم را جذب می‌کند، همان سینماست. برای متحول کردن سینما باید این همکاری وجود داشته باشید.

پرپینانی که جمعه برای اولین بار فیلم محمد رسول الله (ص) را روی پرده در کنار مردم دیده است آن را افتخاری برای خود دانست و گفت: واقعا مردم جذب این فیلم شده بودند. خودم هم با اینکه فیلم را به فارسی دیدم جذب شدم و دوست داشتم لحظه دیدن فیلم فارسی صحبت کنم.

وی درباره آشنایی‌اش با زبان فارسی اظهار کرد: قبلا چیزهایی یاد گرفته بودم اما به یاد نمی‌آورم، فقط می‌توانم تکرار کنم. این تدوینگر درباره مردم ایران و اینکه چه برداشتی از رفتار آنها طی روزهای حضورش داشته است گفت: نمی توانم نظری بدهم. فقط می‌توانم بمانم و مردم را بیشتر بفهمم و درک کنم.

پرپینانی که در جشنواره‌ی نوجوان همدان حاضر است، در بخش دیگری در پاسخ به سوالی درباره شناختش از سینمای ایران قبل از فیلم محمد رسول الله (ص) گفت: خیلی درباره سینمای ایران نمی‌دانستم فقط گاهی وقت‌ها فیلم‌هایی از ایران را می دیدم. وی افزود: مجید مجیدی را هم نمی‌شناختم و از طریق یکی از دوستانم معرفی شدم و همکاری شروع شد.

این تدوینگر با بیان اینکه به همکاری در فیلم محمد رسول الله (ص) افتخار می‌کند گفت: خیلی چیزها هم یاد گرفتم. در این فیلم حضرت محمد (ص) در هاله‌ای از نور قرار دارد و این یک تجربه خیلی جدیدی برایم بود.

وی ادامه داد: از دین و مذهب یاد گرفتم. چیزهایی که یاد گرفتم در هیچ فیلم دیگری نمی‌توانستم یاد بگیرم. غیر از آنکه درباره دین اسلام فهمیدم، مهمتر تصور اشتباهی است که مردم از دین اسلام دارند که احساس می‌کنم این فیلم آن را تغییر داده است.

 

پرپینانی با بیان اینکه الان دین اسلام را بهتر می‌فهمد گفت: قبلا چیزی نمی‌دانستم و مطالعه‌ای درباره اسلام نداشتم. برایم سخت بود بفهمم چه ارتباطی بین فرهنگ شرق و غرب وجود دارد. الان اگر یک خارجی این فیلم را ببیند می‌تواند دین اسلام را بهتر بفهمد و آن را درک کند.

این تدوینگر نسخه راف کات اولیه را 5 ساعت عنوان کرد و درباره همکاری‌اش با مجیدی هنگام تدوین گفت: هیچ وقت مجیدی دیکته نمی‌کرد که چه کار کنم .عادت دارم در همه فیلم‌ها با کارگردان بهترین همکاری را داشته باشم. مجیدی تنها خواست کمی برایش توضیح دهم، بین او و من حس خوبی از همکاری بود.

پرپینانی سکانس‌های سخت در این فیلم را زیاد دانست و ادامه داد: اما هماهنگ کردن دیالوگ‌ها سخت ترین کار بود. این تدوینگر به همراه ای آر رحمان آهنگساز فیلم محمد رسول الله (ص) شب گذشته به دعوت جشنواره فیلم نوجوان وارد همدان شدند.

 


 تاريخ ارسال: 1394/7/7
کلید واژه‌ها:

فرم ارسال نظرات خوانندگان

نام (ضروري):
نظر شما (ضروري):
كد امنيتي (ضروري) :
كد امنيتي تركيبي از حروف كوچك انگليسي است. توجه داشته باشيد كه كد امنيتي به كوچك و بزرگ بودن حروف حساس است.